Tietoja Hereditaksen osakkeesta

Elinkorkolaitos Hereditas Oy on listaamaton yhtiö, jolla on yksi osakesarja. Jokainen osake vastaa yhtä ääntä.

Osakkeiden lukumäärä: 60 573 858

ISIN: FI4000219811

Hereditas omistaa 1 000 000 omaa osaketta. Hereditaksen itse omistamille osakkeille ei makseta osinkoa.

Substanssiarvon historia

Substansvarde_2022.JPG#asset:6761

Tarkempia neljännesvuosittaisia tietoja saa salkkukatsauksistamme: Salkkuraportti

Osinkopolitiikka

Dividendhistoria2022.JPG#asset:6762

Hereditaksen osinkohistoria 2009-2022 (2009-2015 elinkorko)

Hereditas maksaa osinkoa kerran vuodessa. Tavoitteena on jakaa osakkeenomistajille vuosittain 3–5 prosenttia substanssiarvosta. Lisäksi jaettavan voiton määrä pyritään pitämään vakaana ja vähitellen kasvavana. Voitonjako voi olla osinkoa, pääomanpalautusta tai näiden yhdistelmä. Osakkeenomistajille maksettava määrä ja omien osakkeiden ostot saavat olla enintään 8 % osakkeen laskennallisesta verotusarvosta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten osakkeet rekisteröidään?

3–4 prosenttia Hereditaksen osakkeista ei ole rekisteröity sen jälkeen, kun yhtiön osakkeet liitettiin Euroclearin arvo-osuusjärjestelmään. Omistajien, jotka eivät ole rekisteröineet osakkeitaan, tulee ottaa yhteyttä Aktian asiakaspalveluun numeroon 010 247 010, josta saa apua osakkeiden rekisteröintiin. Hereditaksen yhtiökokous voi 30.11.2026 alkaen päättää, että oikeus arvo-osuusjärjestelmään kuuluvaan osakkeeseen ja siihen perustuvaan oikeuksiin on menetetty kaikilta osakkeilta, jotka eivät ole ennen tätä rekisteröity arvo-osuusjärjestelmään. Osakkeet ovat siten rekisteröitävä ennen tätä.

Miten Hereditaksen osakkeita verotetaan?

Hereditas ei anna veroneuvontaa omistajilleen. Tästä oikeustapauksesta voi kuitenkin saada vastauksia joihinkin kysymyksiin: KHO:n päätös nro 1604

Missä Hereditaksen osakkeita voi ostaa/myydä?

Hereditaksen osakkeella käydään melko paljon kauppaa siihen nähden, että se on listaamaton yhtiö. Esimerkiksi vuonna 2021 yli kaksi miljoonaa osaketta vaihtoi omistajaa.

Hereditas ei järjestä kaupankäyntiä itse. Tunnemme kaksi meklaria, jotka käyvät usein kauppaa Hereditaksen osakkeilla. He ovat Hans Segercrantz United Bankersilta ja Ville Takala Paretolta. Heidän yhteystietonsa ovat: hans.segercrantz@unitedbankers.fi ja ville.takala@paretosec.com.

Hereditaksella ei ole sopimussuhdetta näiden tahojen kanssa eikä vastuuta yhtiön osakkeella tehdyistä mahdollisista kaupoista.